Lijfrente uit onroerend goed

„Lijfrente“ uit eigendom, hiermee bedoelen we de Duitse „onroerend goed-lijfrente“. Dit is een extra levenslang inkomen. Mogelijk is het voor elk onroerendgoed eigenaar in Duitsland.

U heeft uw leven lang voor uw eigen 4 muren gespaard en uw droom uiteindelijk waar gemaakt. Toch nu, met pensioen, stelt u vast: uw pensioen is niet genoeg, om een leven zonder zorgen te hebben. Misschien heeft u meer geld nodig voor uw gezondheid of voor uw eigen verzorging, dan waarmee u gepland had. Of er komen dure renoveringswerkzaamheden op u toe. Uw kinderen en kleinkinderen wilt u graag ondersteunen. Voor veel ouderen is het belangrijk, terwijl ze leven, alles rondom het onroerend goed vermogen geregeld te hebben.

Door middel van de verkoop van uw onroerend goed, kunt u uw gebonden vermogen benutten. Maar een verhuizing uit uw vertrouwde omgeving, komt voor u in geen geval in aanmerking. Hier heeft u mooie jaren doorgebracht, u heeft er uw buren en vrienden.

Met de onroerend goed-lijfrente bieden wij u de mogelijkheid, het onroerend goed vermogen van uw huis of woning, te benutten terwijl u nog leeft en u kunt huurvrij in uw huis of woning blijven wonen. U ontvangt een levenslang woonrecht en een maandelijks pensioen of een attractieve eenmalige uitkering. Zo kunt u in uw gewone omgeving van een zorgenvrije levensavond genieten – transparant en zeker, zonder haken en ogen.

Het principe van de onroerend goed –lijfrente is duidelijk en zelf voor niet-experten makkelijk te begrijpen. Het huis of de woning wordt verkocht, toch wordt de koopprijs niet in 1 keer uitbetaald. In plaats daarvan ontvangt de vroegere eigenaar een maandelijkse pensioenbetaling, tot aan uw levenseinde.

Een combinatie uit een hogere eenmalige uitbetaling en een pensioenbetaling kan individueel geregeld worden. Dit bijvoorbeeld om bestaande hypotheken af te lossen. Buiten dit heeft u als vroegere eigenaar het recht, het huis of de woning levenslang en vrij van huur te bewonen. Het pensioen en het woonrecht worden door de notaris schriftelijk vastgelegd en in het grondboek ingeschreven – daarmee zijn deze absoluut zeker.

Hoe hoog de maandelijkse pensioen betaling is, is afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijk zijn met name, de waarde van het onroerend goed, de leeftijd en het geslacht van de eigenaar. Bij de berekening wordt rekening gehouden met de statistische levensverwachting. Ook wordt met de onderhoudsstaat van het onroerend goed rekening gehouden, want net als bij een verhuurder worden nu ook de nodige instandhouding maatregelen door de nieuwe eigenaar gedaan.

Uw pensioen uitbetaling wordt levenslang gegarandeerd. Uw risico verlagen, dat bij plotseling overlijden kort na afsluiting van het contract duidelijke minder uitbetaald wordt dan de waarde van het onroerend goed, wordt een minimumlooptijd van 5 jaar afgesproken. Op wens van de vroegere eigenaar kan dit ook 10 jaar zijn.

In totaliteit is de onroerend goed-lijfrente dus een transparante, passende oplossing voor de pensioenfinanciering van ouderen: leven in uw gewone omgeving, extra pensioen en geen instandhoudingsmaatregelen meer.

Heeft u nog vragen over het onroerend goed-lijfrente? Neem contact met mij/ons op.

Compare listings

Vergelijken